9 jul 2013

Recepta: risotto de remolatxa

Aquest risotto és un plat melòs amb un toc dolç que queda bé tot sol o per acompanyar carns, peixos i fins i tot verduretes. Pels vegetarians és perfecte amb un seità a les herbes... Hi ha moltes variacions, compartim una recepta molt saborosa! Esperem que us agradi!

Ingredients:

300 g d'arròs rodò
Un paquet de remolatxes cuites
1 porro
1 ceba
2 caps d'all
50 g de mantega
1,5 l de brou de verdures
100 g de vi blanc
100 g de formatge tipus parmesà
oli i sal
opcional: sesam negre, pebre, albahaca...


Fem un sofregit amb el porro, la ceba i l'all tot ben picadet amb una mica d'oli. Alhora, es pelen les remolatxes, es trituren i es barregen amb el brou. És important passar-ho per un passapuré per tal d'eliminar possibles grumolls. Quan les verduretes estiguin doradetes s'incorpora l'arròs i pujant l'intensitat del foc s'afegeix el vi blanc fins que s'evapori l'alcohol.

S'incorpora llavors una tercera part del brou a foc lent fins que s'evapori i es torna a fer l'operació fins que s'acabi el brou. S'ha d'anar remenant de tant en tant i és important possar la sal (i el pebre si es vol) al gust en aquest moment.

Abans que s'evapori la darrera tercera part incloure el parmesà ratllat. Finalment i de manera opcional es pot afegir mantega.

Decorar amb planxetes de parmesà, amb herbes, amb sèsam negre, amb germinats...

Bon profit!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario